JóDolgos.hu funkcionális leírása

A JóDolgos.hu alkalmi- és szezonális munkákat közvetítő portál, amelynek célja, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül foglalkoztatni kívánó munkáltatók hirdetései a dolgozni vágyó munkavállalók felé elérjenek, valamint leegyszerűsítse az egymás közötti kapcsolatfelvételt illetve a kiválasztási folyamatot, majd a munkavégzés során felmerülő adminisztrációban is támogatást nyújtson.

 

A JóDolgos.hu-n két különböző típusú regisztráció létezik, munkavállalóként és munkáltatóként is regisztrálhat a felhasználó.

 

 

Munkavállaló:

    A munkavállalók szabadon, regisztráció nélkül böngészhetnek a weboldalon, láthatják az aktív munka ajánlatokat, szűrőket használhatnak és megtekinthetik az alkalmi- vagy szezonális munka részleteit.

Az érdeklődők a megtalált, számukra alkalmas ajánlatra azonban csak regisztráció után tudnak jelentkezni. A regisztráció az alábbi menüpontban lehet megtenni: Regisztráció

 A regisztráció egy úgynevezett egyszerű regisztrációs űrlap, mely biztosítja a későbbiekben a weboldalon történő kapcsolattartást és bejelentkezést. Regisztrációkor az adatvédelmi nyilatkozat elfogadását is elismeri a felhasználó.

 

A felhasználónak rögtön a fiók létrehozása után lehetősége van profilkép feltöltésére. Adott munkára való jelentkezés leadásához bővített profil adatokra van szükség, a munkavállaló és a munkáltató közötti kapcsolattartás biztosítása érdekében valamint azért, hogy a szakmai elbírálás lehetősége adott legyen. A profil adatokat jelentkezéstől függetlenül, tetszőlegesen is ki lehet bővíteni a Profilom oldalon, „Adataim módosítása” menüpontban. A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges a jelentkezés leadásához, a fennmaradó mezők kitöltése kiválasztás után, tényleges munkakezdés előtt elegendő.

 


 

Ugyanezen menüpontban lehetőség van a felhasználó e-mail címének megváltoztatására, illetve új jelszó beállítására.

 

A jelentkezés után a munkáltató értesítést kap annak tényéről, és az elbírálás után a weboldalon keresztül el tudja fogadni a munkavállaló jelentkezését. A munkáltatói elfogadás után a rendszer a munkavállalótól is egy megerősítést kér, hogy a munkavégzés helyén és időpontjában megjelenik. A jelentkezés befejezésére a munkaszerződéshez szükséges adatok megadása után van lehetőség, amelyek feltétlenül szükségesek az előzetes, NAV-hoz történő lejelentéshez is.

 

A fenti jelentkezési folyamatról és annak minden lépéséről a rendszer e-mail üzenetben értesíti a munkavállalót és a munkáltatót is. A munkavállaló a saját profil oldalán nyomon követheti a jelentkezéseit, azok státuszát és aktuális állapotát, továbbá a munkáltató által közzétett dokumentumokat is megtekintheti kiválasztás után. Lehetősége van a munka részleteit újra megnézni, és elérhetőségeket is talál a munkáltatóhoz.Munkáltató:

    A munkáltatói hozzáférés regisztrációhoz kötött. A munkáltatók a Regiszrációs oldal kitöltése után tudnak bejelentkezni a weboldalra.

  

A munkáltató lehet gazdasági szervezet, egyéni vállalkozó vagy akár magánszemély is. A regisztráció során elfogadja az adatkezelési szabályzatot és az ÁSZF-et.

 

A bejelentkezett felhasználóknak lehetőségük van előfizetés fejében hirdetéseket feladni. Az előfizetési Típusokat a saját profil oldalukon belül megtekinthetik az Előfizetésem menüpontban, és szabadon eldönthetik, hogy mely típus megfelelő számukra. Az előfizetésnek díja van, mely előzetesen átutalással vagy bankkártyás fizetéssel teljesíthető. Előfizetésem menüpontban az aktív előfizetés is látható érvényességi dátummal jelezve. Amennyiben egy munkáltató rendelkezik érvényes előfizetéssel, akkor lehetősége van a már korábban feltöltött hirdetést aktiválni vagy tetszőlegesen új hirdetést létrehozni. Bankkártyás fizetésnél azonnal, átutalás esetén azonban csak a díj beérkezése után aktiválódik az előfizetés, addig nincs lehetőség hirdetés feladására vagy aktiválására.